Mall – rubrik

Om din häst dör skall du rapportera in det till SWB. Skicka in registreringshandlingen/passet till SWB, Box 2, 247 29 Flyinge, så vi kan föra in uppgiften i vår databas och makulera handlingarna. Lägg med en lapp om vad det gäller. Vill du ha passet tillbaka, skicka med ett adresserat och frankerat kuvert (4 frimärken) skickas med.

Tjänsten är avgiftsfri.

FAQ ID-kontrollanter

När måste ett föl ha pass?
Alla föl måste ha pass senast den 31 december födelseåret, vilket betyder att handlingarna måste inkomma till SWB i mycket god tid. Sent inkomna handlingar kräver ökade personalresurser och generar därför ett högre pris. Här kan du läsa om avgifter.
Vilka handlingar krävs vid registrering av föl?
Här kan du läsa om vad som krävs.
Vad gäller när hästen är äldre, det vill säga efter födelseåret?
Förutom det som krävs vid registrering av föl ska även tagel från mamman skickas med.
Hur ska tagelproverna monteras?
Tagelproverna för DNA-test ska tejpas på pappersskiva och läggas i märkt plastpåse. Felmonterade DNA kan komma att debiteras med 125 kr inklusive moms. Obsververa att tagelproverna måste hållas separerade. Se information från SLU.
Hur beställer man provtagningskit för DNA-test?
Dessa beställs direkt från SLU genom att skicka ett mail till hgenlab@slu.se.
Vad gäller för importerade hästar som ska tilläggsregistreras?
ID-kontroll ska göras, oftast finns hästen avritad i det utländska passet och om denna är korrekt skall du signera under ”ID-kontroll”. Skulle den inte vara korrekt, eller om hästen inte är avritad i passet, måste ny signalementsbeskrivning göras. Utförlig information om tilläggsregistrering hittar du här.
Måste importerade hästar som tilläggsregistreras chipmärkas om detta inte är gjort?
Nej, det är inget krav.
Vad gäller vid förkommen originalhandling?
Har hästen chip ska detta läsas av. Saknas chip ska den chipmärkas. En ny ID-kontroll ska göras och denna tillsammans uppgifter om ägaren skickas till SWB.
Hästen har bara gammalt pass/ID-handling, vad gäller?
Hästen ska ID-kontrolleras, chipmärkas och den gamla ID-handlingen tillsammans med kopia på köpehandlingen ska skickas till SWB.
Ett signalement ska korrigeras, hur gör man?
I de fall hästars signalement behöver korrigeras måste en ny signalementsbeskrivning göras. I samband med chipmärkning ska alltid kontroll av signalement göras.
Lorem Lorem Lorem
Lorem

Lorem

Lorem

Denna bild är tagen av #

Senaste inläggen

Senaste inläggen